Το πολιτικό κλίμα της περιόδου αυτής είναι χαοτικό με αποτέλεσμα ένα τεράστιο μπάχαλο να επικρατήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, με «βολές» εκατέρωθεν, για μια σειρά πολιτικών ζητημάτων. Αφορμή για τον τσακωμό στάθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή μετά από μήνυση του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για συκοφαντική δυσφήμιση.
«Στέκομαι απέναντί σας και σας ζητώ να αρθεί η ασυλία μου για να αντιμετωπίσω αυτούς τους κυρίους στα ποινικά δικαστήρια» είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής στην σύντομη τοποθέτηση του, εξηγώντας πως «εγώ δεν είμαι Καραμανλής να κρύβομαι πίσω από ασυλίες. Εγώ δεν είμαι ούτε και Τριαντόπουλος να ζητώ να μη γίνει προανακριτική».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παίρνοντας τον λόγο, αφού πρώτα επαίνεσε την στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρο της, ασκώντας κριτική στην «γαλάζια» κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, τόσο τον Μάκη Βορίδη που δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια όσο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανταπέδωσε, λίγο αργότερα, τα «πυρά».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρέμβαση της μίλησε για «ρατσιστικές κορώνες» και τοποθέτηση «του ρατσιστή χουντικού Βορίδη» στο υπουργείο Μετανάστευσης. Απαντώντας, αρχικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νότης Μηταράκης σημείωσε προς την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας πως «ελλείψει θέσεων η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσβάλλει την κυβέρνηση». Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας πως «κ. Μηταράκη, εσείς πήγατε για μπάνιο ενώ είχατε εδώ δουλειά και αποκεφαλίστηκατε από υπουργός. Κάποιοι πάλεψαν για τη Δημοκρατία, και αυτός δεν ήταν ο χουντικός Βορίδης. Έχετε και υπουργό που ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος» εννοώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την ώρα μπήκε στην Ολομέλεια με την επικεφαλής της Πλεύσης να λέει χαρακτηριστικά: «Να τος, ήρθε».
Αναπόφευκτα τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε τόσο προς την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας όσο και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Παππάς είχε μιλήσει για ακροδεξιές φωνές εντός του υπουργικού συμβουλίου.
«Οι ύβρεις από τον κύριο Παππά είναι έπαινος για εμένα. Έχει κενά μνήμης όμως. Η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε στην παρέα των Αγανακτισμένων παρέα με εσάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή έριξαν την κυβέρνηση, μην μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μούτρα μας. Τόσο πολύ πολεμήσατε τη Χρυσή Αυγή που πέντε χρόνια ούτε τη δίκη δεν τελειώσατε. Πραγματική πολιτική συμμαχία ήσασταν εσείς. Σε εμένα, αυτό το ύφος δεν σας παίρνει», είπε ο υπουργός Υγείας, εξαπολύοντας επίθεση στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η τότε πρόεδρος της Βουλής υποστήριζε και προστάτευε την Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις της Βουλής. Έθεσε και ζήτημα λειτουργίας της Βουλής επειδή κάποιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν προφυλακισμένοι. Για τέτοια συμμαχία και προστασία μιλάμε» έριξε τα «βέλη» του ο υπουργός Υγείας προς την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Στην συνέχεια, απαντώντας σε έντονο ύφος σε όσα του καταλόγισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως «ποτέ στη ζωή μου δεν έχω υπάρξει αρνητής του Ολοκαυτώματος. Με έχει συγχωρέσει η εβραϊκή κοινότητα επειδή είχα επιτρέψει να συνδεθεί το όνομά μου με το βιβλίο Πλεύρη, το οποίο αποτάσσομαι μετά βδελυγμίας. Αντιθέτως εσείς είστε σφοδρή αντισημίτης, επιτίθεστε στο Ισραήλ».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε εκ νέου για καταγγελίες περί σχέσεων Κωνσταντοπούλου με το καθεστώς Πούτιν, με φόντο την υπεράσπιση του Αλεξάντρ Βίνικ. «Καλά κουνάτε το δάχτυλο, αλλά αποφεύγετε να δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα να μου κάνετε υποδείξεις κυρία μου. Να μου ζητήσετε συγγνώμη» είπε ο υπουργός Υγείας προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο η Ζωή Κωνσταντούλου έκανε λόγο για «οχετό» του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως «έχω υπερασπιστεί ανθρώπους που τα δικαιώματά τους βάλλονται και στοχοποιούνται από εξουσίες. Είμαι δικηγόρος και στη δίκη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Υπάρχει η φήμη ότι ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης ήταν στο βιβλιοπωλείο σας πριν τη δολοφονία» με την τελευταία φράση της να φέρνει αντιδράσεις και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να λέει πως το προεδρείο της αφαίρεσε τον λόγο και το προεδρείο από την πλευρά του να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη στην Ολομέλεια.
Πηγή: ieidiseis.gr