Καλάθι του Πάσχα: Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση
Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησαν σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την προετοιμασία της αγοράς, ενόψει του Πάσχα και των αυξημένων αναγκών σε αμνοερίφια.
Εκτός από τον Τάκη Θεοδωρικάκο και Κώστα Τσιάρα, στη σύσκεψη συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.
Οι υπουργοί υπογράμμισαν ότι βασικός στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή και η στήριξη της ελληνικής παραγωγής, μέσα από στοχευμένες ενέργειες που αποτρέπουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας. Εξετάστηκαν τα δεδομένα της αγοράς, καθώς και οι επόμενες κινήσεις για τη διασφάλιση ομαλών συνθηκών εν όψει των εορτών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε ενισχυμένους ελέγχους της αγοράς, τόσο στο στάδιο της χονδρεμπορικής όσο και της λιανικής πώλησης, με στόχο την τήρηση του προβλεπόμενου ποσοστού κέρδους και την αποτροπή στρεβλώσεων στην αγορά.
Επιδίωξη των δύο αρμόδιων υπουργείων είναι να διασφαλιστούν προσιτές τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, χωρίς αιφνιδιασμούς για τους καταναλωτές.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, την επόμενη εβδομάδα, θα εκδοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης η υπουργική απόφαση για το «καλάθι του Πάσχα» και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Πηγή: kathimerini.gr