Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν θέλουμε να είναι μέρος της ζωής μας. Είναι ένα είδος ατόμου που δεν σέβεται τα προσωπικά όρια, δεν έχει ενσυναίσθηση και αυτοσκοπός του είναι να επιβάλει τα θέλω του στη ζωή μας και να μας καθοδηγήσει άθελά μας.
Τις περισσότερες φορές, είναι από δύσκολο ως ανέφικτο να τους καταλάβουμε πριν να είναι πολύ αργά. Γνωρίζουν πώς να καμουφλάρονται και να αποκρύβουν την πραγματική ταυτότητά τους με σκοπό να μας ξεγελάσουν.
Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο McGill, έρχεται να διαψεύσει όσα γνωρίζαμε για τους χειριστικούς ανθρώπους. Οι μελετητές διαπίστωσαν πως μπορείς να αναγνωρίσεις, αν κάποιος είναι χειριστικός, από τη στάση του σώματός του. Ναι, ναι σωστά διάβασες.
Πώς να αναγνωρίσεις έναν χειριστικό άνθρωπο
Σύμφωνα με το πόρισμα, λοιπόν, αν κάποιος στέκεται όρθιος με τεντωμένη πλάτη, πίσω τους ώμους και έξω το στήθος, κάνοντας συνεχώς υπερέκταση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι χειριστικός. Όπως αναφέρεται σε ένα δημοσίευμα του Psychology Today, υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της προσωπικότητας και της στάσης του σώματος. Για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, ο τρόπος που στέκεται κάποιος δεν αποτελεί πάντα καθρέφτη του χαρακτήρα του. Ωστόσο, αρκετές φορές είναι ένα ηχηρό σημάδι, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Δεν έχει βγει, άλλωστε, τυχαία ο όρος «γλώσσα του σώματος».
Στις πέντε μελέτες που έλαβαν χώρα, συμμετείχαν συνολικά 608 άνθρωποι σε νεαρή ηλικία. Στις τέσσερις μελέτες παρείχαν φωτογραφίες, ενώ στην πέμπτη εμφανίστηκαν στο εργαστήριο και συνάντησαν τους ερευνητές. Τα άτομα με σταθερά τεντωμένη πλάτη, συγκέντρωσαν μεγαλύτερη βαθμολογία στις κατηγορίες: Ψυχοπαθής, χειριστικός, ανταγωνιστικός και υποστηρικτής των κοινωνικών ιεραρχιών. Με άλλα λόγια, αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εκμεταλλευτούν τους άλλους με στόχο να επωφεληθούν.
Ακόμα, η έρευνα υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που επιζητούν λιγότερο την εξουσία, αλλάζουν συνεχώς στάση σώματος με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο να τονιστεί, πως κανένα τεστ προσωπικότητας δεν είναι αλάνθαστο και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να εξετάζουμε κι άλλους παράγοντες, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε μια άποψη. Πέρα από τη γλώσσα του σώματος, πρέπει να εξεταστούν η γενική συμπεριφορά και οι δηλώσεις του ατόμου, ώστε να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα.
Πηγή: jenny.gr