Image
Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2025 11:10 Αθλητισμός
 

Άρης – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη - Τη νίκη ψάχνουν και οι δυο ομάδες


Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για την 22η αγωνιστική της Super League (19:30, Novasports Prime) σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες επιθυμούν τη νίκη, καθένα για διαφορετικό στόχο.

Ο Άρης, μετά τα τελευταία στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ, έχει αυξήσει τις ελπίδες του για είσοδο στην τετράδα, αφήνοντας εκτός τους «ασπρόμαυρους», αλλά μετά τη συντριπτική νίκη του ΠΑΟΚ στην Κρήτη με 5-0 απέναντι στον ΟΦΗ, οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο -6 από την τετράδα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται 3ος ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 43 βαθμούς, θέλει να κερδίσει για να μειώσει τη διαφορά από την 1η θέση, ελπίζοντας παράλληλα σε απώλεια βαθμών από τον Ολυμπιακό, με τον Αστέρα Τρίπολης να αποτελεί μια πιθανή «παγίδα» για την ομάδα του Πειραιά, αφού η διαφορά τους είναι μόλις 4 βαθμοί.

Οι παίκτες του Άρη έχουν ακόμη ένα κίνητρο, καθώς ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης, υποσχέθηκε ένα τεράστιο πριμ ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ αν η ομάδα καταφέρει να πετύχει την είσοδό της στα πλέι οφ της Super League!

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του, ο Άρης δείχνει να έχει βελτιωθεί, με τους Θεσσαλονικείς να μετρούν δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, κόντρα σε Λαμία (0-2) και Athens Kallithea (0-1), μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (0-0). Ο Έλληνας προπονητής έχει στη διάθεσή του τους Μορόν, Μπράμπετς και Ούγκο Μάγιο, ενώ άφησε εκτός αποστολής τους Ντιαντί, Ντουντού, Νίνγκ και Κέρκεζ.

Η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους: Κουέστα, Σίντκλεφ, Κυριαζής, Μάγιο, Μοντόγια, Μεντίλ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ, Νταρίντα, Σιφουέντες, Μόντσου, Εμβοντό, Πάρντο, Σίστο, Σπίκιτς, Σαβέριο, Ζαμόρα, Κουάισον, Μορόν, Φετφατζίδης.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Ρούι Βιτόρια έρχεται από την ήττα στο Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό (1-0), σταματώντας το αήττητο σερί των 17 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις! Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει η ομάδα του να βγάλει αντίδραση, ενώ το ζητούμενο είναι η διαφορά των 4 πόντων από την κορυφή να μην μεγαλώσει.  Τιν Γεντβάι και  Φακούντο Πελίστρι θα είναι εκτός, ωστόσο για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν άλλες απουσίες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Όσμερς, με βοηθούς τους Σαάλ Ντόμινικ και Λουπ. 4ος διαιτητής ο Βεργέτης και το VAR θα υποστηρίξουν οι Χανσμπάουερ και Κουμπαράκης.

πηγή: newsit.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr