Image
Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024 16:10 Διεθνή
 

Ουκρανία: Χτύπησε σε ρωσικό έδαφος με πυραύλους ATACMS – O Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για χρήση πυρηνικών

Μετά το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για χρήση των πυραύλων ATACMS εναντίον της Ρωσίας, οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν το πρώτο χτύπημα σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους, όπως μεταδίδει το RBC Ukraine, που επικαλείται αξιωματούχο του εθνικού στρατού.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, το χτύπημα έπληξε μια στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Καρατσέφ στην περιοχή Μπριανσκ. Η Καρατσέφ βρίσκεται περίπου 130 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

«Πράγματι, αυτή είναι η πρώτη φορά που το ATACMS χρησιμοποιείται για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος. Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε μια εγκατάσταση στην περιοχή Bryansk και καταστράφηκε επιτυχώς», σημείωσε η πηγή.

Επιβεβαιώνει η Ρωσία το ουκρανικό χτύπημα με βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι η Ουκρανία χτύπησε με 6 αμερικανικούς πυραύλους ATACMS την περιοχή Μπριανσκ.

Σε δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, που μεταδίδεται από τα ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρεται ότι ο ρωσικός στρατός κατέρριψε πέντε από τους πυραύλους και προκάλεσε ζημιές στον έκτο πύραυλο.

Τα θραύσματα έπεσαν στο έδαφος σε μία στρατιωτική εγκατάσταση και τα συντρίμμια που έπεσαν προκάλεσαν πυρκαγιά, αλλά δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα, σημείωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Πούτιν: Υπέγραψε το επικαιροποιημένο διάταγμα για χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024, διάταγμα για ευρύτερη χρήση των πυρηνικών όπλων. Πρόκειται για ανανέωση διατάγματος το οποίο είχε υπογράψει ο Ρώσος πρόεδρος τον Ιούνιο του 2020.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, η βασική αρχή του διατάγματος, που υπεγράφη μια ημέρα μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που επιτρέπει τη χρήση αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων από την Ουκρανία, είναι ότι τα πυρηνικά όπλα είναι ένα ακραίο μέτρο προστασίας της ακεραιότητας της Ρωσίας.

Το έγγραφο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τώρα οποιαδήποτε επίθεση από μια μη πυρηνική χώρα που υποστηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη ως κοινή επίθεση. Η Μόσχα διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα να εξετάσει μια πυρηνική απάντηση σε μια συμβατική επίθεση όπλων που απειλεί την κυριαρχία της, μια μεγάλης κλίμακας εκτόξευση εχθρικών αεροσκαφών, πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο το ρωσικό έδαφος, το πέρασμα των ρωσικών συνόρων και μια επίθεση στη σύμμαχό της, Λευκορωσία.

«Η κρατική πολιτική στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής έχει αμυντικό χαρακτήρα, αποσκοπεί στη διατήρηση του δυναμικού των πυρηνικών δυνάμεων σε επίπεδο επαρκές για την εξασφάλιση της πυρηνικής αποτροπής και εγγυάται την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους, την αποτροπή ενός δυνητικού εχθρού από την επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και (ή) των συμμάχων της, και σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης – την αποτροπή της κλιμάκωσης των στρατιωτικών ενεργειών και τον τερματισμό τους με όρους αποδεκτούς από τη Ρωσική Ομοσπονδία και (ή) τους συμμάχους της» αναφέρεται στο διάταγμα.

Πηγή: enikos.gr

Κάντε Like το daypress.gr