Οι ευεργετικές ιδιότητες του στιγμιαίου καφέ
Το φραπέ είναι κλασσική ελληνική επιλογή αλλά και εφεύρεση. Όταν οι Έλληνες λέμε “πάμε για ένα καφέ”, το πιο πιθανό είναι ότι ο καφές που θα πιούμε θα είναι φραπέ. Αν το ούζο είναι το “εθνικό μας ποτό”, τότε ο καφές φραπέ είναι σίγουρα ο εθνικός μας καφές.
Ο στιγμιαίος καφές, με τον όποιο φτιάχνεται το φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σας και αυτό λίγοι το γνωρίζουν. Τότε ίσως να μην έπιναν άλλο είδος καφέ, ειδικά στο ζεστό κλίμα της Ελλάδας που, όπως και αν το κάνουμε, “τραβιέται” περισσότερο ο κρύος καφές. Μάλιστα αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να επιβάλλεται να πίνετε φραπέ.
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
Πηγή: tromaktiko.gr