Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 15:25 Συνταγές Γρανίτα καρπούζι Υλικά για 4 άτομα 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ½ φλιτζ. τσαγιού νερό χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό Εκτέλεση Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι. Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μείγμα «ψιχουλιαστό». Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. newsbeast.gr Κάντε Like το daypress.gr Δειτε επισης... Συνταγές Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024 11:41 Κεραμέως: Την τελευταία πενταετία έχουμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας Συνταγές Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 12:08 Ριζότο μανιταριών Συνταγές Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:17 «Παχουλή» και χλιδάτη: Τυρόπιτα με μπεσαμέλ του ονείρου! Συνταγές Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 11:14 Τεμπέλικη τυρόπιτα στο τσακ μπαμ !!! 9 apo 12 3 apo 12