Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024
 

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 11:43
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


 Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Καλησπέρα, καλώς ήρθατε, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Καλησπέρα, σας ευχαριστώ.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Άκουγα προηγουμένως τον κ. Τσίπρα ο οποίος έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει Ποτάμι που παρασύρει τα πάντα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ναι, ενδιαφέρον.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Φαίνεται ότι η χρήση του Ποταμιού πάει γενικώς, αγγίζει και το ΣΥΡΙΖΑ.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δε μας ζήτησε την άδεια, αλλά δεν πειράζει.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: «Το Ποτάμι συσπειρώνει λοιπόν φιλελεύθερους προοδευτικούς, οικολόγους, αριστερούς μεταρρυθμιστές και σοσιαλδημοκράτες». Δική σας φράση από δική σας συνέντευξη. Πολλές και διαφορετικές συνιστώσες δεν είναι αυτές;



Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όχι βέβαια. Δεν είναι συνιστώσες, πρώτον. Δεν υπάρχει κάποια συγγένεια μ’ αυτό το δράμα που έχουμε ζήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να υπάρχει μια συνιστώσα που να έχει μια θέση και μια άλλη που να έχει μια άλλη θέση. Τα δικά μας τα πράγματα είναι πιο απλά. Το Ποτάμι έχει τη ροή του και αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι και από το φιλελεύθερο χώρο και από το χώρων των μεταρρυθμιστών της Αριστεράς, σοσιαλδημοκράτες, πρώην ΠΑΣΟΚοι να υποστηρίξουν το Ποτάμι.
Έρχονται στο Ποτάμι, έρχονται στις αρχές του Ποταμιού, έρχονται να κάνουμε μαζί αυτή τη δύσκολη δουλειά που πρέπει να κάνουμε για τη χώρα. Δεν υπάρχουν λοιπόν συνιστώσες, δεν υπάρχουν τάσεις.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Λέτε ότι μπορούν να συνυπάρξουν όλες μαζί αυτές οι απόψεις.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μα συνυπάρχουν και είδατε ότι έχουμε μια πολύ έντονη προεκλογική περίοδο και δεν έχει υπάρξει κανένα στοιχείο παραφωνίας στο Ποτάμι. Και δείτε τι γίνεται αντιστοίχως έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ακόμα και μια καινούργια συνιστώσα Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της κυρίας Ραχήλ. Η Νέα Δημοκρατία φτάνει μέχρι τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ, παίρνει Υπουργούς από το ΠΑΣΟΚ.
Εκεί μπορεί να δει κανείς ότι υπάρχουν πολλά σημάδια ανομοιογένειας. Το Ποτάμι είναι ενωμένο σε μια πορεία και δεν έχει εμφανιστεί και δε θα εμφανιστεί κανένα σημάδι ανομοιογένειας.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Εσείς μέχρι ποιες παρυφές φτάνετε; Διάβαζα σήμερα στα «Νέα» για παράδειγμα ότι σας χαρακτηρίζουν «φιλελεύθερο». Κάποιοι λένε ότι παίζετε το παιχνίδι του Τσίπρα. Εσείς τελικά πώς χαρακτηρίζεστε πολιτικά;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Επειδή αναφέρατε μια συγκεκριμένη εφημερίδα να σας πω το εξής: Δεν είναι θέμα δημοσιογράφων νομίζω, δεν είναι οι δημοσιογράφοι αυτοί που τα γράφουν αυτά τα ψέματα. Είναι κυρίως αυτοί που ενοχλούνται από τη δύναμη που έχει το Ποτάμι. Γιατί ξαφνικά το Ποτάμι εμφανίστηκε από το πουθενά και δημιουργεί ένα ρεύμα στην κοινωνία και κάποιοι άνθρωποι φοβούνται. Είναι συνεχές αυτό το πράγμα.
Μου λέτε για τα «Νέα». Είναι γνωστό ότι ο Διευθυντής των «Νέων» ψάχνει κάθε βράδυ έναν δημοσιογραφικό να πει κάτι εναντίον του Ποταμιού. Δε βρίσκει πάντα, κάποιες μέρες βρίσκει, κάποιες μέρες δε βρίσκει.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Σας είπα, γιατί υπάρχει μια ανησυχία σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μάθει να ελέγχουν ή τέλος πάντων να έχουν μια ισορροπία με το πολιτικό σύστημα, γιατί υπάρχει το ανεξέλεγκτο Ποτάμι. Υπάρχει ένα Ποτάμι που δε συζητά μαζί τους, δε συζητά με συμφέροντα, δε συζητά με συντεχνίες, πηγάζει μόνο από τα κάτω, έγινε αυτό που έγινε με τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που του δίνει η τηλεόραση και αυτό το πράγμα φοβίζει κάποιους ανθρώπους. Όχι μόνο σ’ εφημερίδες, υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα.
Και σας είπα, δεν είναι θέμα των δημοσιογράφων. Θα δείτε στα blogs πόσες φήμες κυκλοφορούν για το Ποτάμι. Κυκλοφορούν βέβαια δυο μέρες και μετά αποσύρονται γιατί δεν υπάρχει κανένα έδαφος. Τέλος πάντων, ό,τι και να κάνουν, θα πρέπει να το καταλάβουν ότι το Ποτάμι θα είναι εδώ και θα καθορίσει θετικά τις εξελίξεις της χώρας. Γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει βέβαια, έτσι;
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Είναι δηλαδή μια προσπάθεια κεντρική, όχι γι’ αποδυνάμωσή σας, έτσι όπως το λέτε;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δε μ’ αρέσουν οι συζητήσεις για συνωμοσίες. Απλώς είναι σαφές ότι κάποιοι άνθρωποι ενοχλούνται. Βγάζουν διάφορες ιστορίες για το Ποτάμι, ιστορίες για το Θεοδωράκη, ιστορίες για τους χρηματοδότες του Ποταμιού. Είναι μια συνεχής ιστορία, είναι το πιο διάφανο κόμμα, έχει τα ελάχιστα οικονομικά έξοδα, έχει μια σειρά από επιφανή στελέχη της ελληνικής κοινωνίας μέσα του και το αποδείξαμε τώρα με τους Συνδυασμούς. Πάρτε τους Συνδυασμούς.
Δεν απευθύνομαι σ’ εσάς, αλλά ο καθένας μπορεί ν’ αντιληφθεί ποιοι είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας μας, ποιες προσωπικότητες είναι, ποιοι είναι στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού στην Αθήνα, αριστεροί άνθρωποι, γνήσιοι, φιλελεύθεροι. Γνήσιοι, το λέω με την έννοια της καθαρότητας των προσώπων. Και κάποιοι συνεχίζουν να λένε διάφορα πράγματα, μικρά, βρώμικα, για το Ποτάμι.
Δε θα τους περάσει. Το Ποτάμι δυναμώνει, είναι καθαρά η τρίτη δύναμη της χώρας και νομίζω ότι θα εγγυηθούμε, γιατί αυτό έχει σημασία. Δεν κάναμε ένα κόμμα για να ευχαριστιόμαστε μεταξύ μας. Κάναμε ένα κίνημα για να καθορίσουμε θετικά τις εξελίξεις της χώρας.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Με ποιον τρόπο; Για παράδειγμα ξέρω και το έχετε επαναλάβει αρκετές φορές, ότι δε σας ενδιαφέρουν οι καρέκλες την επόμενη μέρα, ότι η συνεργασία της επόμενης μέρες έχει να κάνει με το ποσοστό που θα συγκεντρώσετε. Τα ικανά αυτά στελέχη που περιγράψατε, θα μπορούσαν να έχουν θέση σε μια αυριανή κυβέρνηση;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, το Ποτάμι και αφού ξεκινήσατε μ’ εμένα να σας πω για μένα, εγώ δε νοιάζομαι και θα δώσω ένα παράδειγμα με τη συμπεριφορά. Γιατί ξέρετε συνήθως τα κόμματα που έρχονται να διεκδικήσουν μια θέση συμπληρωματική σε μια κυβέρνηση, αυτό που τους ενδιαφέρει και το έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν, το βλέπουμε ακόμα και σήμερα, είναι «θέλω την αντιπροεδρία, εγώ θα σε στηρίξω, δώσε μου την αντιπροεδρία, δώσε μου το μεγάλο αυτοκίνητο, δώσε μου 2-3 αναπληρωτές Υπουργούς για να έχω ισορροπία στο κίνημά μου, στο κόμμα μου».
Εμάς δε μας ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση έχοντας μια συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση. Δηλαδή θα είναι πρώτος ο Τσίπρας; Θα είναι πρώτος ο Σαμαράς; Αυτό που εμείς συζητάμε είναι ότι μια κυβέρνηση πρέπει να γίνεται από ένα κέντρο, να μην υπάρχουν παράκεντρα στην κυβέρνηση και να υπάρχει μια αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας, όχι με κομματικούς μηχανισμούς, αλλά με Έλληνες σοβαρούς, άξιους, ανθρώπους που μπορούν να βγάλουν προγράμματα και αποτελέσματα.
Εκεί λοιπόν προφανώς κάποιοι από τους Υπουργούς, μπορεί να είναι κάποιος από το Ποτάμι, αλλά δε θα είναι η ταυτότητα του Ποταμιού που θα τον βάλει στην κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε; Θα είναι κάποιος από το Ποτάμι, μπορεί να είναι κάποιος από τ’ άλλα κόμματα και πρέπει κυρίως να είναι κάποιοι Έλληνες δημιουργικοί που έχουν αποδείξει στην πορεία της ζωής τους ότι μπορεί να διοικήσουν.
Να σας πω κάτι: Ένα μεγάλο πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει το Ποτάμι με την εμφάνισή του είναι το εξής: Ότι θεωρούν τα κόμματα ότι έχουν αυτά όλες τις λύσεις. Ότι στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, της Χαριλάου Τρικούπη, της Συγγρού, κυκλοφορούν οι καλύτεροι Έλληνες.
Εμείς λοιπόν λέμε ότι εκεί δεν κυκλοφορούν οι καλύτεροι Έλληνες. υπάρχουν Έλληνες που δημιουργούν και αυτοί οι δημιουργοί με το Ποτάμι θα έρθουν στην εξουσία, θα έρθουν σε κάποια πόστα. Υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρέπει να γίνει κάποιος από ένα κόμμα, Υπουργός Δικαιοσύνης για να υπάρχει μια ισονομία στο κράτος μας επιτέλους και στην κοινωνία, θα πρέπει να γίνει ένα άλλο πρόσωπο. Εμείς για όλα αυτά έχουμε συγκεκριμένα ονόματα και θα τ’ ακούσετε στις 26 Ιανουαρίου.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Σε συγκεκριμένα πόστα με κάποιο ενδιαφέρον μεγαλύτερο; Είπατε για παράδειγμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι συγκεκριμένο, ή στο Υπουργείο Εσωτερικών; Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων; Έχετε κάποιον τομέα στον οποίο θέλετε να ρίξετε περισσότερο βάρος;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η Ελλάδα δε θ’ αλλάξει αν δεν αλλάξει η Δημόσια Διοίκηση. Η βασιλεύουσα των μεταρρυθμίσεων είναι εκεί. Εκεί πρέπει να δοθεί το μεγάλο βάρος της χώρας. Κι εκεί δεν πρέπει να επιλεγεί ένα κομμάτι πρόσωπο. Δεν πρέπει να επιλεγεί ένα πρόσωπο που θα νιώθει ο δημόσιος υπάλληλος, θα νιώθε ο πολίτης ότι ήρθε εκεί για να ξαναφτιάξει έναν καινούργιο στρατό, ένα καινούργιο κομματικό στρατό.
Εκεί λοιπόν είναι η πρώτη επιλογή της χώρας. Μετά είναι το Υπουργείο Οικονομικών βέβαια, ένας άνθρωπος με επιφάνεια στο εξωτερικό και τα ειδικά Υπουργεία. Η Δικαιοσύνη, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή, σε όλα τα επίπεδα. Η αίσθηση του πολίτη ότι τα λαμόγια κάνουν δουλειές και δεν τους τιμωρεί κανείς. Αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης. Όταν λέω εγώ δικαιοσύνη, δεν εννοώ μόνο την καθυστέρηση των δικών, εννοώ όλα αυτά που έχουν σχέση με τη βραδιά του Έλληνα που να σκέφτεται ότι υπάρχει κάποιος να με προστατεύσει.
Εκεί λοιπόν το Ποτάμι θα προσπαθήσει με τη δύναμη που θα του δώσει ο κόσμος, να κάνει τέτοιες προτάσεις που να δημιουργούν την πεποίθηση ότι επιτέλους, έρχονται κάποιοι πατριώτες, κάποιοι Έλληνες, κάποιοι άξιοι άνθρωποι, έξω από το κομματικό σύστημα για ν’ αναλάβουν αυτούς τους ρόλους.
Και να σας πω και κάτι, γιατί δε θέλω να κρύβομαι. Χαίρομαι που τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας αρχίζει και λέει, δεν ξέρω αν το λέει όμως από κόλπο, ότι δε μας ενδιαφέρει να κάνουμε μόνο τους κομματικούς Υπουργούς. Θα έχουμε και ανθρώπους από την κοινωνία. Θα ήθελα να μάθω τι εννοεί. Θα ήθελα να μάθω γιατί μικρή χώρα είμαστε και γνωριζόμαστε. Αλλά είναι σαν πρώτη φραστική αλλαγή, θετική για μένα.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Δηλαδή αν σας έλεγε ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα μια και κάνει αυτό το άνοιγμα ότι θα είναι μια κυβέρνηση ας πούμε με περισσότερα κόμματα ή με ανθρώπους από την κοινωνία, ή σας έλεγε «πάμε μαζί στην Ευρώπη για να διαπραγματευθούμε», όπως το εννοεί εκείνος ή όπως μπορούμε να το εξελίσσουμε, θα πηγαίνατε εσείς;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να φύγουν μερικά από τα αδιέξοδα της χώρας, άρα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά δεν είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με την έννοια του συμπληρωματικού τομέα, δηλαδή "να το πρόγραμμά μου βάλε κι εσύ την υπογραφή σου".
Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα για μας, έχουμε συγκεκριμένες αρχές απαράβατες. Δηλαδή η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς την καρδιά της Ευρώπης, δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω αν το λέει αυτό το πράγμα. Βλέπω τον κ. Τσίπρα μερικές φορές και το λέει και βλέπω..
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Είπε ότι "είναι παρανοϊκό το να συζητάμε εκτός ευρώ", είπε "εντός ευρώ με αλληλεγγύη, Ευρώπη και Δημοκρατία".
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ναι, να το πει σε κάποια στελέχη του όμως, έτσι;
Πολύ πρόσφατα, δε θέλω τώρα να στιγματίσω γιατί είναι και προεκλογική περίοδος, να μη στιγματίσω κάποιους υποψήφιους Βουλευτές, αλλά βγήκαν υποψήφιοι Βουλευτές που λένε ότι «υπάρχει και εναλλακτική λύση να αλλάξουμε νόμισμα». Τι είναι αυτό; Δε σου λέω για το άλλο που είπε η άλλη, γιατί αυτό είναι στην αστεία πλευρά, στο ανέκδοτο πλευρά της πολιτικής, ότι «θα κόψουμε χρήμα».
Αλλά υπάρχουν άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς λένε πράγματα που αμφισβητούν την επιλογή του Έλληνα και αυτή τη στιγμή η επιλογή του Έλληνα είναι ευρώ και Ευρώπη. Μια άλλη Ευρώπη; Ναι. Με καλύτερες διαπραγματεύσεις; Βέβαια. Με αναπτυξιακή δυνατότητα για το νότο και για τους Έλληνες; Βεβαίως.
Αλλά δεν αμφισβητούμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα κι εμείς δε θα συμπεθεριάσουμε για να το πω λαϊκά με κανέναν που θέλει να απομακρύνει έστω και μισό μέτρο την Ελλάδα από την Ευρώπη. Όχι μόνο να απομακρύνει, ξέρετε πολλές φορές υπάρχουν και τα ατυχήματα. Το ατύχημα δε θα επιτρέψουμε.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Δηλαδή τώρα με τις τράπεζες θεωρείτε ότι η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη; Μια και το φέρατε για το ατύχημα. Με την προσφυγή, με την εν δυνάμει ζήτηση χρημάτων.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευθύνη του παλιού πολιτικού συστήματος γι΄ αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις τράπεζες, έτσι; Υπάρχει η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και για τον πανικό που δημιούργησαν με την πρόωρη προσφυγή με αυτόν τον τρόπο που το έκαναν. Δε θα καταφέρουν να ψηφίσουν 18άρηδες, τόσο ήταν η βιασύνη τους που τα παιδιά μας των 18 χρονών δε θα ψηφίσουν, δεν το έχουμε ετοιμάσει και δεν τους νοιάζει.
Και δημιούργησαν έναν πανικό. Λένε συνέχεια για το "λύκος στα πρόβατα, λύκος στα πρόβατα". Είναι λάθος, είναι λάθος να χρησιμοποιούμε το φόβο για να επικρατήσουμε. Είναι λάθος λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να φοβίζουν τον κόσμο σε σχέση με τις καταθέσεις, αλλά είναι βεβαίως και επιπόλαιο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει συνέχεια ζητήματα που αμφισβητούν την πίστη του Έλληνα στο τραπεζικό σύστημα.
Πρόσφατα δεν ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν και είπαν ότι «εάν χρειαστούμε λεφτά θα τα πάρουμε από τις καταθέσεις των Ελλήνων και θα τα πάρουμε με φόρο, με κουρέματα» δεν ξέρω πως το εννοούσαν. Λοιπόν από τη μία έχουμε αυτούς που τρομοκρατούν κι από την άλλη έχουμε τους ανεύθυνους.
Το Ποτάμι λέει: Δε θα επιτρέψει και δεν το λέει τώρα, είναι από τις βασικές αρχές μας αυτές που έχω ανακοινώσει, δε θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο και όσο είναι στο χέρι του θα αποτρέψει το να πειραχτεί έστω κι ένα ευρώ από την τράπεζα του Έλληνα.
Γιατί πρέπει να ξέρουμε κάτι και να αφήσουμε τα μεγάλα ψέματα, τα λεφτά που υπάρχουν στις τράπεζες, αυτά τα λίγα δισεκατομμύρια που έχουν μείνει, δεν είναι τα λεφτά της πλουτοκρατίας όπως αρέσκονται να λένε κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα λεφτά του κόσμου που τα έχει για μία ανάγκη για το παιδί του, για μια ανάγκη στην υγεία.
Και φαίνεται από τη διάρθρωση των καταθέσεων, όταν βλέπεις ότι ο άλλος έχει 20 χιλιάδες και 30 χιλιάδες φαντάζομαι δεν τον βάζει κανείς στην πλουτοκρατία. Αυτές είναι οι καταθέσεις, το 90% των καταθέσεων είναι τέτοια λεφτά και αυτά τα λεφτά θα μείνουν εκεί και δε θα τα πειράξει κανείς. Άρα δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αναταραχή στις τράπεζες.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Ένα θέμα είναι τι λέτε εσείς ως Ποτάμι για την επόμενη μέρα, για την 26η Ιανουαρίου. Ένα θέμα βεβαίως είναι και τι λένε οι άλλοι για το θέμα της συνεργασίας. Ο κ. Σταθάκης στο Κύδων Tv δήλωσε ότι «η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατη, αλλά με το Ποτάμι δύσκολη», δεν την απέρριψε. Εσείς τη βλέπετε πιθανή;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Εγώ λέω ακριβώς αυτό που λέει και ο κ. Σταθάκης, ο πατριώτης μου, η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολη. Αλλά να σας πω κάτι, δεν είμαστε εδώ για τα εύκολα.
Και να σας πω και κάτι ακόμα, ποιος ρωτάει τον Σταθάκη, ποιος ρωτάει τον Θεοδωράκη; Τι εννοώ; Ότι ο κόσμος θα αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα, τα αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν ποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Κι εμείς λέμε κάτι πολύ απλό και πολύ συγκεκριμένο: Είμαστε η τρίτη καινούρια δύναμη της χώρας. Είναι ένας άθλος αυτό που έχουμε κάνει.
Σήμερα πάρτε τις μεγάλες εφημερίδες, που θα το έχετε κάνει, επειδή ξέρω ότι είσαστε και Δημοσιογράφος της μελέτης. Βλέπετε στις μεγάλες εφημερίδες μονόστηλο το Ποτάμι, στο Έθνος, στα Νέα, σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες μονόστηλο το Ποτάμι. Τα σαλόνια είναι για τους διεκδικητές της εξουσίας και για το ΠΑΣΟΚ. Πως τα καταφέρνει; Έτσι είναι τα πράγματα πάντως. Και παρόλα αυτά το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη της χώρας.
Αυτό λοιπόν μας επιβάλλει να βρούμε λύση. Εμείς αυτό που εγγυόμαστε πάντως είναι ότι δεν θα πάμε από εκλογή σε εκλογή. Δηλαδή αυτή η εκλογική διαδικασία πρέπει να βγάλει μια Βουλή που θα βγάλει μια Κυβέρνηση.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Πρέπει να βρεθεί λύση.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το σενάριο να ξαναπάμε σε εκλογές το Μάρτιο είναι σενάριο αυτοκτονίας της χώρας και το Ποτάμι δε θα το επιτρέψει.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Μάλιστα. Να σας ευχαριστήσουμε πολύ.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Εγώ ευχαριστώ.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Καλή δύναμη και καλή συνέχεια, να είστε καλά.