Image
Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 21:25 Τεχνολογία
 

Φρενίτιδα για το fidget spinner: Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε


Ενώ το fidget spinner κατακτά τον κόσμο προκαλώντας φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, αποτελεί... μυστήριο το γεγονός ότι ενώ έχει εφευρεθεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, ξαφνικά, και μόλις μέσα σε λίγους μήνες, έγινε τόσο δημοφιλές...

Ακολουθεί η λίστα με τα top 10 πράγματα σχετικά με το spinner:

1)Διαφημίζεται στο site της amazon όπως και σε άλλα ηλεκρονικά καταστήματα ως αντι-στρες παιχνίδι, που λειτουργεί πολύ βοηθητικά κατά του άγχους και της νευρικότητας, που βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος, στη διαταραχή ελλειματικής προσοχής και της υπερκινητικότητας των παιδιών, ακόμα και στον αυτισμό. Οι επιστήμονες ωστόσο δεν επιβεβαίωνουν κάτι τέτοιο καθώς όπως σημειώνουν, δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες έρευνες.

2)Εφευρέθηκε το 1993 από την Αμερικανίδα χημικό μηχανικό Catherine Hettinger, η οποία μετά από μία επίσκεψή της στο Ισραήλ, και βλέποντας παιδιά να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, εμπνεύστηκε ένα «ειρηνικό» παιχνίδι προκειμένου να εκτονώνουν τα παιδιά την ενέργειά τους, χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο. Το πρώτο spinner ωστόσο πήρε σάρκα και οστά, όταν η ίδια, διαγνώστηκε με ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί μυική αδυναμία, και ανήμπορη πλέον να παίξει με την κόρη της, το κατασκεύασε σε μια προσπάθεια να την ψυχαγωγήσει.

3)Οι τιμές για το παιχνίδι, το οποίο πλέον κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, σχέδια κλπ., ξεκινούν από τα 2 ευρώ, με το πιο ακριβό αυτή τη στιγμή να κοστίζει 700.000 δολάρια. Ο σχεδιαστής του ακριβότερου Spinner στον κόσμο είναι ο Chris Bathgate, ενώ είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και ορείχαλκο.

4)Το Spinner αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη λίστα “best sellers toys” του amazon, με 7 διαφορετικά Spinner να βρίσκονται στην πρώτη 20άδα.

5)Η 62χρονη σήμερα εφευρέτρια του παιχνιδιού ωστόσο, Catherine Hettinger, δεν βγάζει το παραμικρό κέρδος από την εφεύρεσή της, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να διατηρήσει τα δικαιώματα της πατέντας.

6)Το Spinner έχει απαγορευτεί σε σχολεία τουλάχιστον 11 Πολιτειών της Αμερικής και σε κάποια σχολεία στην Αγγλία, ως «ενοχλητικό» για το μάθημα -καθώς όπως ισχυρίζονται οι δάσκαλοι αποσπά την προσοχή των παιδιών- ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και «επικίνδυνο».

7)Το Spinner μπορεί να στριφοργυρίζει κατά μέσο όρο για 104 δευτερόλεπτα με μία κίνηση ώθησης.

8)Το πιο γρήγορο Spinner μπορεί να κάνει μέχρι και 100.000 στροφές το λεπτό.

9)To περιοδικό Forbes χαρακτήρισε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του το Spinner ως το πιο “must-have” παιχνίδι γραφείου για το 2017.

10)To Spinner κυκλοφορεί και... ως εφαρμογή για smartphones και είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη σε Android και iOS.

newsbomb

 
Κάντε Like το daypress.gr