Image
Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 15:10 Κοσμικά

Στάθης Ψάλτης: Οι ταινίες και οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία


Ο Στάθης Ψάλτης Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του 1980, όταν έπαιξε μαζί με την Καίτη Φίνου και την Ρένα Παγκράτη σε εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά. Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.
Φιλμογραφία
Έτος    Ταινία    Ρόλος
1990    Ο εραστής    Στάθης Μπιρμπιτσόλης
1989    Απαγωγή στα τυφλά    Στάθης Καραπίδας
1989    Και δειλός και τολμηρός    Μάρκος Τρέμουλας
1989    Ο πανταχού παρών    Λάζαρος Λαζάρου
1989    Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα    Στάθης Ξετρύπης
1989    Τρελάδικο πολυτελείας    Στάθης Ξετρύπης
1988    Ο καβαλάρης των F.M. Stereo    Στάθης Παπαστάθης
1988    Ακαταμάχητος πιλότος    Αλέξης Τόμπρας
1988    Ένας αλλά Λέων    Στάθης Φρουτάκης
1988    Ξενοδοχείο Kastri    Τιμόλαος Χατζητιμολάου
1988    Ο μεγάλος παραμυθάς    Χαρίλαος Καραπαύλος
1987    Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένει    Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
1986    Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν    Στάθης Τιμόπουλος
1986    Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας    Ηρακλής Σπίνος
1986    Ψηλός λιγνός και ψεύταρος    Πίπης Παρλαπίπας
1985    Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω    Μιχάλης Βίδας
1985    Ο ταξιτζής μας    Άλκης (τηλεοπτική σειρά)
1984    Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ    Στάθης
1984    Μάντεψε τι κάνω τα βράδια    Κοσμάς Παπακοσμάς
1983    Καμικάζι αγάπη μου    Στάθης Σγουρός
1983    Πέστα βρωμόστομε    Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982    Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)    Στάθης Κουμπάρης
1982    Και ο Πρώτος Ματάκιας    Σίμος Αυτιάς
1982    Τα σαΐνια    Σίσυφος
1981    Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ    Τηλεπαρουσιάστρια
1981    Πάμε γιά καφέ;!    «Τσίμπλας»
1981    Τα καμάκια    Ορφέας
1981    Τροχονόμος Βαρβάρα    Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
1980    Γεύση απο Ελλάδα    Συνταξιούχος
1980    Ο Κώτσος στην ΕΟΚ    Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου
1980    Ο παρθενοκυνηγός    Μάνος Μπιλάλης
1980    Ο ποδόγυρος    Ηρακλής
1979    Οι φανταρίνες    Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
1979    Τα παιδιά της πιάτσας    Τηλέμαχος
1972    Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα    Κοσμηματοπώλης
Συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές
Έτος    Τίτλος σειράς    Κανάλι
2006    Αν μ'αγαπάς    ALPHA
1994    Καλημέρα Ζωή    ΑΝΤ1
1993    Τμήμα ηθών    ΑΝΤ1
1980    Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα    ΕΡΤ
1979    Ο Συμβολαιογράφος    ΕΡΤ
1978    Η τύχη της Μαρούλας    ΕΡΤ
1973    Οι έμποροι των εθνών    ΕΙΡΤ
Θεατρικές παραστάσεις
Έτος    Τίτλος    Είδος
2015-2016    Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους    Επιθεώρηση
2013    Μέρκελ έτοιμη για φόλα    Επιθεώρηση
2012    Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια    Επιθεώρηση
2011    Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα    Επιθεώρηση
2010    Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;    Επιθεώρηση
2009    Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητό    Επιθεώρηση
2007    Νου Δού η άσχημη    Επιθεώρηση
2007    Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη    Επιθεώρηση
Τα παπα...τσουνάμια    Επιθεώρηση
2005    Τα θέλει ο Κολοτράβας μας    Επιθεώρηση
2002    Παπουτσωμένη Ντόρα    Επιθεώρηση
2006    Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες    Επιθεώρηση
2005    Κότες    Επιθεώρηση
2002    Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξεις    Επιθεώρηση
1998-1999    Πινόκιο    Επιθεώρηση
1998    Έλληνες είστε και φαίνεστε    Επιθεώρηση
1996    Εμπρός προς τα πίσω    Επιθεώρηση
1995    Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα    Επιθεώρηση
1994    Βάτραχοι    Αρχαία κωμωδία
1993    Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη    Επιθεώρηση
1987    Καμπαρέ Ελλάς    Επιθεώρηση
news

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης