Image
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 11:15 Επικαιρότητα
 

Είναι τελικά το τραπέζι αιτία διαζυγίου;


Η Μανόν είναι χορτοφάγος, ο σύντροφός της Νικολά λατρεύει τις μπριζόλες. Η Μαρί είναι βέγκαν και τρώει μόνο βιολογικά, ο μέλλων σύζυγός της Φιλίπ τα αποφεύγει, ενώ βρίσκει το αγαπημένο της γλυκό «απαίσιο».

Ολο και πιο πολλά ζευγάρια χωρίζουν στο τραπέζι εξαιτίας και των νέων διατροφικών αξιών. Κάποια από αυτά μίλησαν στο Μ, το εβδομαδιαίο ένθετο της Monde. Το συμπέρασμα της δημοσιογραφικής έρευνας είναι ότι μπορείς να μοιραστείς το ίδιο τραπέζι τρώγοντας διαφορετικά πράγματα. Πολύ συχνά, όμως, οι διαφορετικές διατροφικές πεποιθήσεις προκαλούν συγκρούσεις που απειλούν τις σχέσεις. Οπως συνέβη στην περίπτωση του Τομά και του Αντρέα που, έπειτα από οκτώ χρόνια κοινών δείπνων, τα παράτησαν. Το ίδιο έγινε με τον Τιερί και τη σύζυγό του: εκείνου άρεσαν τα πικάντικα, εκείνη τα τρώει όλα ανάλατα.

Ισως συνέβαλε και αυτό το διατροφικό χάσμα στο γεγονός ότι ο Τιερί και η σύζυγος αναλύονται μαζί ως ζεύγος εδώ και χρόνια. Ισως, πάλι, να είναι αυτό που επισήμαναν οι ψυχολόγοι μιλώντας στο περιοδικό: ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι η καθημερινότητα, αλλά η οικειότητα που συμβολίζει το φαγητό για ένα ζευγάρι. Κι όπως φαίνεται, είναι να μην μπλέξει το στομάχι με τους συμβολισμούς.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr